Rockports Born To Run
 
Month: <span>March 2021</span>

Vad dÄ trött?

Mossning mossning pÄ er alla smÄ mÀnnskobarn, stora som smÄ.

Fenris trötthet verkar helt klart vara som bortblÄst sedan nÄgon gÄng runt helgen. Min bÀsta gissning nu Àr att det var en tillvÀxtfas, plus att han har börjat lÀra sig att faktiskt koppla av lite bÀttre inomhus.

Han vÀxer i alla fall bra. I fredags (12 mars) vÀgde han 17,0 kg, att jÀmföra med 13,6 kg ganska precis tvÄ veckor tidigare. Jag skulle inte bli förvÄnad om han lagt pÄ sig mer Àn sÄ sedan dess. Han Àter i alla fall med precis lika god aptit som vanligt, och vart Àn den energin tar vÀgen sÄ Àr det inte till nÄgra överdrivna fettlager i alla fall.

I lördags lastade jag in bara honom i bilen och Ă„kte ut till ett skogsparti en bit hemifrĂ„n dĂ€r han aldrig varit tidigare. Vi var dĂ€r i ungefĂ€r en timme och han fick strosa runt i sin egen takt och i stort sett efter eget huvud. Det var riktigt populĂ€rt! TrĂ„kigt bara att den del av det skogspartiet som ligger nĂ€rmast vĂ€gen verkar anvĂ€ndas som soptipp av nĂ„gra – man fĂ„r verkligen hĂ„lla koll dĂ€r sĂ„ att han inte sĂ€tter i sig allehanda olĂ€mpligt.

IgĂ„r (onsdag) fick han och Idun vara i hundgĂ„rden en stund och leka, och jag passade pĂ„ att fotografera. En sak Ă€r i alla fall sĂ€ker, de tvĂ„ tycker om varandra nu. Det mĂ€rks pĂ„ Idun att hon bryr sig om honom, Ă€ven om han kan vara riktigt jobbig ibland. “KanhĂ€nda att han Ă€r en odĂ„ga ibland, men han Ă€r i alla fall vĂ„r odĂ„ga” verkar hon resonera. I alla fall Ă€n sĂ„ lĂ€nge sĂ„ har hon ibland en Ă€ngels tĂ„lamod med hans pĂ„hitt, Ă€ven om hon kan sĂ€ga ifrĂ„n nĂ€r han blir för jobbig för henne. Alltid vĂ€l avvĂ€gt och han blir bĂ€ttre och bĂ€ttre pĂ„ att lyssna pĂ„ hennes tillsĂ€gelser ocksĂ„.

I kvĂ€ll var vi ute pĂ„ en promenad som till slut blev nĂ„gonstans runt en timme bĂ„de lĂ€ngs grusvĂ€g och genom skog, och jag trodde att han skulle sova gott efter det. Tji fick jag – han Ă€gnade ytterligare ungefĂ€r 20 minuter Ă„t att röja runt med Idun efter att vi kom in! Han har nog lĂ€st den dĂ€r sidan i boken dĂ€r det stĂ„r att lek Ă€r viktigt för valpar flera gĂ„nger om. PĂ„ kissrundan efter middagen ville han in i hundgĂ„rden ocksĂ„, gick fram till grinden och visade ganska tydligt att han ville in. Jag tar det som ett tecken pĂ„ att han trivs dĂ€r.

Lite trÄkigt Àr att vi har haft ett mindre bakslag i rumsrenhetstrÀningen. Det gick bra i över en vecka utan nÄgon olycka alls, men sedan i helgen har han haft tre olyckor, Àven om jag borde ha kunnat bÄde förutse risken för och förhindra Ätminstone en av dem. PÄ plussidan Àr att han blir bÀttre och bÀttre pÄ att sÀga till att han behöver komma ut pÄ lÀmpligare sÀtt Àn att tugga pÄ möblerna. Det Àr inte lÀtt alla gÄnger att vara liten!

Det var nog allt för den hÀr gÄngen. Tjillevipp!

Protected: Trötthet

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Protected: Trötthet

This content is password protected. To view it please enter your password below: