Rockports Born To Run
 
Month: <span>February 2021</span>

VĂ€rldshistoriens snabbaste shoppingrunda?

Idag fick hundarna vara tillsammans sjÀlva i hundgÄrden medan jag Äkte och handlade nÄgra saker. Enligt SMHI ska det bli lite kallare framÄt i nÀsta vecka, sÄ jag passade pÄ nÀr det var soligt och relativt varmt ute.

Det mĂ„ste ha varit nĂ€rapĂ„ vĂ€rldshistoriens snabbaste shoppingrunda. Om jag var inne i butiken i tio minuter sĂ„ Ă€r det nog högt rĂ€knat…

Hundarna klarade det galant. Fenris tog det hela sÄ mycket med ro att han inte ens tog rygg pÄ Idun nÀr hon sprang fram nÀr jag kom hem igen, utan fick istÀllet lite impromptu inkallningstrÀning pÄ köpet. En fördel med en stor, sÀkert inhÀgnad yta Àr helt klart att speciellt för en liten valp Àr det nÀstan samma sak som att vara lös i det fria, men utan alla risker om vi skulle misslyckas.

Inte var han sÀrskilt klÀngig efterÄt heller, utan snarare precis som vanligt, och nu mindre Àn en timme senare ligger han och sover gott igen.

Jag tror inte att det kommer att bli nÄgra problem att lÀra honom att hundgÄrden Àr ett riktigt mysigt stÀlle att vara pÄ. Dessutom Àr det ju tillÄtet att grÀva dÀr!

đŸ—č 12v-vaccination

DĂ„ har Fenris fĂ„tt sin tolvveckorsvaccination. Äntligen, kĂ€nns det som. Att kunna visa upp ett vaccinationsintyg för hunden öppnar upp mĂ„nga möjligheter Ă€ven mitt under brinnande mĂ€nskliga pandemi.

Jag passade pÄ att stÀlla honom pÄ vÄgen hos veterinÀren ocksÄ och den stannade till slut pÄ 13,6 kg lÀtt, och veterinÀren tyckte att han var i bra hull.

Han var precis hur social som helst bÄde före, under och efter vaccineringen, och sticket reagerade han inte ens pÄ (kanhÀnda hjÀlpte det att han fick lite godis samtidigt), Àven om han nog tyckte att just sjÀlva bilresan var bland det vÀrsta jag har utsatt honom för.

Idun var orolig nĂ€r vi kom hem, vilket sĂ„klart inte Ă€r nĂ„got positivt i sig – men jag vĂ€ljer att ocksĂ„ tolka hennes oro som att hon faktiskt har tagit honom till sig vid det hĂ€r laget, trots att hon nog tycker att han kan vara riktigt jobbig ibland ocksĂ„. Men han lĂ€r sig, och hon gjorde lekinviter.

Efter lite lunch efter veterinÀrbesöket, en kort promenad och att ha fÄtt trÀffa en av grannarna sÄ sover han gott nu. Jag noterade ocksÄ att han var förvÄnadsvÀrt ointresserad av grannens katt som lÄg stilla nÀr vi var ute och gick förbi, vilket Àr skönt. Trafiken bekommer honom knappt lÀngre, utom möjligen nÀr det dundrar förbi stora lastbilar.

Och i morse sĂ„ kom det till slut en bekrĂ€ftelse pĂ„ att vi fĂ„tt en plats pĂ„ valpkursen. ÅterstĂ„r bara att betala in anmĂ€lningsavgiften.

Fotografier, 21 feb

Fenris gÄr pÄ promenad

Fenris utforskar hundgÄrden

Fotografier, 20 feb

The rise of the… ears?

Nu börjar Fenris öron resa sig pÄ allvar.

“Gör du nĂ„got som jag vill ha?”
Mellan benen pÄ köksstolarna Àr det strax över 30 cm.
“En sĂ„ HÄR fin namnbricka har minsann inte du!”
Överkanten pĂ„ dynan Ă€r lite drygt 40 cm över golvet. UrsĂ€kta röran i bakgrunden.

Nu börjar det ju verkligen hÀnda saker

Allt eftersom Fenris tar trafik bÀttre och bÀttre, och vÀdret blivit lite mer inbjudande (eller Àr det egentligen utbjudande?), sÄ har det blivit lÀttare för oss att gÄ lite andra rundor Àn vi gjort tidigare. Idag verkade han ha extra energi pÄ morgonen, sÄ jag provade pÄ vinst och förlust att gÄ till en av grannarna som han aldrig fÄtt trÀffa, och hÀlsa pÄ.

Det gick hur bra som helst. Han var precis lika glad och social som med alla andra han trÀffat hittills.

PÄ vÀgen tillbaka sÄ trÀffade vi oplanerat en annan av grannarna, som bor ytterligare lite lÀngre bort. Det gick om möjligt nÀstan Ànnu bÀttre, och Idun visade hur man gör nÀr man gÄr tillsammans med folk man kÀnner. Efter nÄgot hundratal meter visserligen i maklig takt kunde man nÀstan tro att han aldrig gjort annat. Fantastiskt vad demonstration, uppmuntran och lite godis kan göra.

Han sov gott en bra stund efter den promenaden och de tvĂ„ mötena. TyvĂ€rr missade jag till att börja med att han vaknade sĂ„ det blev en olycka inne. Undrade en stund varför han inte kissade nĂ„got ute nĂ€r vi gick ut… NĂ„ja, det blev i alla fall pĂ„ golvet, sĂ„ det var lĂ€tt att torka upp.

NĂ„gra timmar senare stötte vi ihop med tvĂ„ andra flanörer som han heller inte hade trĂ€ffat tidigare. Det gick vĂ€l kanske inte riktigt lika bra, men Ă„tminstone pĂ„ ett positivt sĂ€tt – han fick inte hĂ€lsa riktigt sĂ„ mycket som han hade velat innan de skulle gĂ„ vidare, och det gav han uttryck för.

Hans röst Àr det i alla fall inget fel pÄ.

Sover gott hela nÀtterna gör han ocksÄ. Det kÀnns som att det var riktigt lÀnge sedan sist nu som jag ens behövde torka upp nÄgon olycka nÀr vi varit pÄ vÀg ut pÄ morgonen. Han lÀr sig bÀttre och bÀttre att kissa Àr nÄgot man gör utomhus, Àven om jag ibland inte hinner ut med honom i tid. Jag kanske borde ge honom en egen nyckel? Han har ju redan namnbricka med adressen hem, ifall att han skulle behöva frÄga nÄgon om vÀgen.

DÀremot sÄ har jag faktiskt hittat nÄgot som det nog Àr han som har tuggat sönder, den odÄgan.

Ett skosnöre.

Hyfsat snyggt och prydligt avklippt var det ocksÄ, nÀra tÄrna pÄ en av skorna.

Blir det inte vĂ€rre Ă€n sĂ„, ja, dĂ„ kanske jag kan leva med den förlusten…

đŸ—č AnmĂ€l till valpkurs

Jag hör ju till de som hĂ€vdar att valpkurs faktiskt Ă€r vĂ€rdefullt, sĂ„ skam vore vĂ€l om Fenris inte skulle fĂ„ gĂ„ pĂ„ en? Nu Ă€r han i alla fall anmĂ€ld, Ă€ven om jag tycker att det blir lite i senaste laget – han kommer att vara drygt fyra mĂ„nader nĂ€r kursen börjar.

Å andra sidan sĂ„ blev det fel Ă„t andra hĂ„llet med Idun nĂ€r hon var liten – hon missade första tillfĂ€llet eftersom hon inte hade hunnit fĂ„ tolvveckorsvaccinationen Ă€nnu dĂ„.

Aldrig fÄr man vara helt nöjd.

Nu hoppas jag bara att han verkligen fĂ„r en av platserna. Än sĂ„ lĂ€nge har jag bara fĂ„tt en bekrĂ€ftelse pĂ„ att de tagit emot anmĂ€lan och att de ska höra av sig med besked…