Rockports Born To Run
 
Vi gick nog lite för långt där…

Vi gick nog lite för långt där…

Nej, det är inte riktigt så illa som det låter.

Överlag går det riktigt bra. Jag skippade kompostgallren inne igår (lördag), och det gick på det stora hela utmärkt. Visste jag inte bättre så skulle jag säga att Fenris i stort sett är rumsren, men han har så klart svårt att hålla sig några längre stunder ändå så det vill ändå till att jag är snabb på att förstå att det är det han vill när han vill ut. Det märks i alla fall att han vill uträtta sina behov ute, även om vi inte alltid hinner.

En av grannarna tog ner några träd både i fredags och igår, så Fenris fick tillfälle att se och höra både motorsåg och traktor ganska nära inpå. Han var mer nyfiken än något annat.

Idag (söndag) blev det två hela äventyr för Fenris. Jag tror att det blev lite för mycket, trots att vi egentligen inte gick så långt – bara väldigt mycket intryck för honom på en och samma gång. Han hade i alla fall svårt att koppla av efteråt och har naturligtvis sovit mycket efter att han väl varvade ner.

Han kommer också mer och mer underfund med att trafiken inte är så farlig trots allt. Nu går han nästan lika gärna mot vägen, och kommer vi bara över vägen (jag får fortfarande locka honom en del, men han följer i alla fall med utan att se ut som att han vill vända och springa tillbaka hem igen) så tycker han att det är riktigt roligt att utforska. Han kommer nog att bli en stor upptäckare när han bara blir lite större och orkar gå längre.

Däremot så hälsar han att när det är -20 grader ute så är det kallt. Jag har lovat honom att det ska bli mildare. Blev väckt i morse till -12, dimma och tjock rimfrost…

Han och Idun kommer riktigt bra överens nu för tiden, även om hon fortfarande kan grymta en del på honom när han är extraspeciellt jobbig. Men så en stund senare ligger de närapå i samma bädd och kopplar av eller sover.

En av de få sakerna som är tråkigt är att han väldigt gärna både biter på och gräver i biabäddarna. Det är ju nu inget konstigt att valpar biter på saker, och om jag nu absolut måste välja så köper jag hellre ett nytt överdrag till en biabädd än ett nytt köksbord eller elkablage (numera är han för det mesta närapå exemplarisk med att inte tugga på det mesta andra!), men det är ändå något vi jobbar på att få bort.

Det ska nog bli fason på honom också till slut! 🙂